header5.jpg
  • Paul en Joke
  • 21-08-2012
  • Java
  • super

Familietrip Java met Toto

Net terug van een reis over Java met zijn tienen (opa, oma, 2 kinderen + echtgenoten en 4 kleinkinderen tussen 7 en 13 jaar) op zoek naar de roots van (o)pa Paul willen we onze dankbaarheid tonen aan Toto die ons een onvergetelijke reis heeft laten beleven. Het begon al bij de kennismaking met Toto, die een dag eerder al in Yogya was, het voelde gelijk vertrouwd.
Toto wist werkelijk overal raad op. De bus was superschoon, telkens weer en Toto was altijd op tijd voor de volgende trip en wist de weg op Java goed te vinden.
Het was een privereis waarin we alle ruimte kregen om plaatsen te bezoeken die te maken hadden met de roots van opa. Alles wat we wilden zien of en wat mogelijk was werd door Toto georganiseerd. Onze kinderen en kleinkinderen hebben daardoor een goede indruk van het land gekregen.

Bij het afscheid op het vliegveld van Yogyakarta viel niet alleen ons het afscheid zwaar maar ook Toto had er moeite mee, het voelde als afscheid van een geliefd mens en volgens Toto had hij er een familie bij gekregen.
We waren met zijn tienen maar Toto had zowel voor de kleinkinderen, de kinderen als ons beiden altijd aandacht, een vriendelijk woord, hulp bij het in en uitstappen van de bus, flesjes water als we dorst hadden en goede adressen om te eten. Na onze reis met hem over Java verbleven we nog 14 dagen op Bali en op de dag van vertrek naar nederland kregen we een telefoontje van hem om ons een goede terugreis te wensen en dat soort kleine attente dingen maken dat wij hem warm aan willen bevelen aan eventuele volgende gasten.
Kortom Toto een attent en vriendelijk mens met grote kennis van de wegen op Java.
Ook TotoTravel organisator Wim Rolvink die het contact met ons onderhield voor ons vertrek krijgt een dikke pluim van ons, op elke vraag of mail van ons werd snel en correct gereageerd.
Daarvoor onze dank.

Toto salam dari Belanda!!!!!!!!!!!
Paul, Joke, kinderen en kleinkinderen. Wie weet zien we elkaar nog eens terug.