header4.jpg
  • Linda en Rens
  • 29-05-2012
  • Java
  • Heerlijke vakantie!

Bali en Java

Afgelopen maand zijn wij twee weken met Toto op pad geweest. De reis ging van Bali naar Java. De week op Bali hebben wij zelf georganiseerd en de twee weken op Java werd voor ons geregeld door Toto Travel.
Het begon al met de voorbereidingen. Wij hebben bij een aantal reisorganisaties geïnformeerd naar de mogelijkheden. Ondanks het pas korte bestaan van Toto Travel hebben zij de beste indruk achtergelaten. Ze reageerden veelal direct op onze vragen en kwamen alle afspraken na. Het was voor ons dus al snel duidelijk dat dit de reisorganisatie werd die ons zou laten kennismaken met een prachtig land.

Ná een week Bali werden wij opgehaald bij onze Villa door Toto. Hij was ruim op tijd en hielp met de koffers. De bus waarmee we twee weken op pad gingen zag er perfect uit. Schoon, ruim en nieuw. Dit ging helemaal goed komen.
Toto kon direct zijn stuurkunsten showen. Door één groot doolhof met smalle gangetjes – taxichauffeurs eerder die week lukte het niet eens met een auto – reed hij ons soepel naar de hoofdstraat.
De reis kon beginnen.

Dag één stond in het teken van de overtocht naar Java. Na een paar uur kwamen we aan bij de pont. We hadden inmiddels kennis kunnen maken met elkaar en een lunch genuttigd. Toto wist alle mooie routes. We waren precies op tijd voor de overtocht. Vanaf het moment dat wij aankwamen op Java tot aan het moment dat wij werden afgezet in Jakarta is de reis voortreffelijk verlopen. Toto voelt het goed aan wanneer er een lolletje gemaakt kan worden en wanneer je moe bent en even wilt slapen. Iedere morgen stond hij minimaal 15 minuten vóór het afgesproken tijdstip klaar om de koffers weer in te laden. De avond van tevoren werd het programma doorgenomen en indien gewenst door ons werd dit aangepast. Als iets niet kon i.v.m. tijdsdruk werd dit ook aangegeven. Alle hotels kennen Toto en het was goed te zien dat hij overal een graag geziene man is.
Onderweg nam Toto altijd de moeite om te stoppen bij mooie plekken of bij kraampjes langs de weg om ons kennis te laten maken met de lokale vruchten. Hij wist ons ook mee te nemen naar goede lunchtenten waar wij heerlijk konden eten. Hierdoor hebben wij geen enkele dag last gehad van het voor ons andere eten. De excursies hadden wij van tevoren al laten vastleggen. Toto wist ook hier weer precies aan te geven waar we op moesten letten en hij liep mee tot aan de ingang. De excursies die ik zeker wil aanraden zijn de fietstocht door Solo, bezoek aan de Ijen, bezoek aan Bromo, bezoek aan de cacao en rubber plantage in Kalibaru, bezoek aan de theeplantage en uiteraard een bezoek aan de koffiewinkel. Ook bij de excursies hebben wij kennis mogen maken met vriendelijke gidsen die er alles aan deden om ons een goed beeld te geven van de omgeving of van het proces.
Kortom: Toto Travel raad ik bij iedereen aan. Mede dankzij hen hebben wij kennis gemaakt met een prachtig land, mooie cultuur en zeer vriendelijke bevolking.

Hierbij wil ik mijn dank uitspreken aan Toto en uiteraard ook aan Wim voor de organisatie. Goed om te zien dat het nog steeds mogelijk is om een persoonlijke behandeling te krijgen en de klant écht koning is!