header5.jpg
  • Jan, Marjon, Anouk, Jasper en Thijmen Logtenberg
  • 17-11-2011
  • Java en Bali
  • Fantastisch en Bijzonder

Rondreis Java en Bali

Wij zijn 17 dagen met Toto op stap geweest op Java en een stukje Bali. We hebben gereisd van Jakarta tot Seminyak, Bali. We hebben dank zij Toto een geweldige reis kunnen maken met onze 3 tiener en volwassen kinderen. Vanaf het moment dat hij ons ophaalde op het vliegveld van Jakarta totdat we met tranen in onze ogen afscheid namen in Ubud, Bali. Wij weten zeker dat de reis zonder Toto geheel anders was gelopen. Elke dag stond hij weer klaar met zijn schone auto om ons te brengen wat het programma aan gaf, maar ook onderweg vertelde hij veel, bracht rust als wij het nodig hadden. Elke dag op tijd lekker lunchen in altijd goede restaurants. We hoefden maar te roepen dat we iets nodig hadden en hij verzorgde het voor ons, van een simkaart voor de telefoon tot middeltjes tegen van alles en nog wat bij een apotheek.

Het is zo bijzonder dat hij alles uit zijn hoofd rijdt, elk weggetje tussendoor, elke route, elke boom, elke plaats kent hij door zijn jarenlange ervaring op zijn duimpje. Hij wist voor ons elke keer iets nieuws en iets bijzonders te verzinnen onderweg, tipte ons voor een leuk restaurantje voor 's avonds, organiseerde een hele goede gids Momo in Pangandaran die de hele dag met ons op pad is geweest, natuurlijk met Toto aan onze zijde. Hij loodste ons via de snelle route de Borobodur binnen, organiseerde voor onze kinderen een snorkeltour op Bali waardoor hij zelf pas veel later terug kon keren naar Java, maar nooit was iets teveel.

Ook toen onze dochter plots erg ziek werd in Yogjakarta handelde hij snel en haalde er binnen no-time een dokter bij en reed heen en weer voor medicatie en drankjes.

Toto, we kijken met een ontzettend fijn gevoel terug op deze weken, wat heb je je best gedaan dit voor ons bijzonder te maken. We hebben toen je eenmaal terug was naar Java en wij onszelf moesten redden op Bali meermalen gemist en geroepen "Toto, help!" We kunnen ons in NL maar moeilijk aanpassen aan ons ritme. We komen zeker terug.